Skip to main content

EMKA presenteert toegangscontrole via smartphone


Wereldmarktleider op het gebied van sluitsystemen en één van Europa's grootste matrijzenmakers: In 2020 bedient EMKA meerdere facetten voor geïnteresseerden uit de schakelkastenbouw, elektronica en machinebouw. Maar ook op het gebied van Internet of Things heeft EMKA een upgrade doorgevoerd. Zo zal EMKA als een van de nieuwe systeemoplossingen een smartphone-gebaseerd toegangsbeheer voor schakelkasten en multifunctionele kasten presenteren.

OPENEN EN SLUITEN DOOR MIDDEL VAN INDUCTIEVOEDING

Dit jaar zal EMKA nieuwe en verdere ontwikkelingen van zijn beproefde zwenkgrepen, kwartslagsloten, draai-span-sloten en elektromechanische sloten presenteren, evenals matrijzen en productmonsters uit het assortiment matrijzenbouw/gietwerk. De divisie EMKA Electronics zal ook een nieuwe innovatie presenteren: een afsluitoplossing voor passieve outdoor schakelkasten of telecommunicatiebehuizingen ook wel multifunctionele behuizingen genoemd. Door de hoeveelheid data en de relatief eenvoudige mogelijkheid om de aanwezige verbindingen af te tappen, zijn deze schakelkasten, die vaak langs de weg staan, aantrekkelijk voor saboteurs en hackers. Ook opzettelijke vernieling door vandalisme is aan de orde van de dag. Daarom is het des te belangrijker om de techniek in de schakelkast te beveiligen met professionele afsluitoplossingen, en voor de fysieke beveiliging ervan is het letterlijk afhankelijk van de juiste afsluittechniek van EMKA. Meestal is dit een zwenkhevel. Om een gecontroleerde toegang voor geautoriseerde personen te garanderen, heeft EMKA nu een oplossing ontwikkeld waarbij de stroomvoorziening op afroep gebeurt met behulp van een inductieve voeding en de ontgrendeling gebeurt via een smartphone app (op basis van Bluetooth). Beheer en monitoring gebeuren op afstand met behulp van beheersoftware. Het is ook mogelijk om via deze software individuele toegangsautorisaties te definiëren. De communicatie is gebaseerd op Bluetooth ® Low Energy (BLE). Zo herkent de centrale op welk tijdstip iemand geprobeerd heeft de kast of behuizing te openen. Meerdere duizenden sluitsystemen kunnen op deze manier in het remote-control systeem worden beheerd.

Dr. Ralph Kloth, hoofd Strategische Verkoop en Marketing bij EMKA, legt uit: "De fysieke beveiliging van telecommunicatiebehuizingen staat en valt met de afsluittechniek. Zwenkgreep, app en managementsysteem werken zo samen dat de gebruiker zich ondubbelzinnig kan identificeren. Als onderdeel van het geheel is onze oplossing zeer bepalend".