Skip to main content

EMKA presenteert een onzichtbaar drukslot

EMKA onzichtbaar drukslot
EMKA onzichtbaar drukslot in gebruik

De Caravan Salon 2017 heeft aangetoond dat deursluitingen zonder handgrepen nodig zijn voor kleppen en deuren van stacaravans. Dit is een trend die zich ook over de branche verspreidt en nieuwe uitdagingen voor fabrikanten met zich meebrengt. Slotenexpert EMKA is deze uitdagingen aangegaan en heeft een onzichtbaar drukslot ontwikkeld en onlangs op de Caravan-Salon in Düsseldorf gepresenteerd. Deuren en kleppen kunnen door middel van push-to-close technologie worden geopend en gesloten door een lichte aanraking van het drukpunt. Handgrepen en scharnieren zijn niet zichtbaar.

Deuren en kleppen kunnen per push-to-close methode worden geopend en gesloten door de klep op het daarvoor bestemde drukpunt licht naar binnen te duwen. Aan de binnenzijde wordt een kogeltje in het sluitmechanisme in een kleine uitsparing bewogen en de klep gaat open. Als de gebruiker de klep weer wil sluiten, gebeurt dit volgens hetzelfde principe: druk op de klep, duw hem iets naar binnen, klaar. De kogel veert terug in zijn oorspronkelijke positie en sluit het systeem weer, zonder dat er nog een handmatige tussenkomst nodig is.

Het drukslot is achter de klep gemonteerd. Een belangrijk argument: Spatwater- en hoofdafdichtingen worden in dit geval niet verbroken. De gebruiker ziet dus van buitenaf alleen een heldere, vlakke bediening zonder herkenbare vergrendeling. De EMKA oplossing dekt hier een openingshoek tot 180°. Daarmee is zij ook geschikt voor een zwaar klepgewicht. Als de gebruiker wil dat kleppen, deuren of andere behuizingsopeningen niet alleen sluiten, maar ook vergrendelen, kan hij gebruik maken van een van de vergrendelingssystemen die EMKA aanbiedt. Deze systemen zijn verkrijgbaar met verschillende activeringsmogelijkheden. Zo kan onder andere de gesloten klep handig elektronisch worden vergrendeld.

Het onzichtbare drukslotsysteem is dan ook geschikt voor vrijwel elke toepassing waarbij de nadruk ligt op een eenvoudige vormgeving, gebruiksgemak en betrouwbaarheid.