Skip to main content

EMKA opnieuw bekroond als wereldmarktleider

Voor het vijfde jaar op rij heeft WirtschaftsWoche EMKA opnieuw uitgeroepen tot World Market Leader Champion. Het gerenommeerde zakenblad identificeert EMKA als de Duitse wereldmarktleider op het gebied van sloten, scharnieren en afdichtingen voor schakel- en besturingskasten voor elektronica en elektrotechniek. We zijn dan ook erg blij met deze onderscheiding, die deel uitmaakt van het goede nieuws rond EMKA 2022, ondanks de wereldwijde crises.

Het gerenommeerde zakenblad WirtschaftsWoche bekroont EMKA met kwaliteitszegel "World Market Leader 2023".

Elk jaar stelt de universiteit van St. Gallen de lijst van wereldmarktleiders op in de periode van half juni tot eind augustus. Mondiale crises zoals de coronapandemie, de gasprijsexplosie, knelpunten in het aanbod en de inflatie hebben de ondernemingen dit jaar echter niet ongemoeid gelaten.

In de Duitstalige landen moest de groep van wereldmarktleiders worden teruggebracht tot minder dan 500, omdat veel bedrijven dit jaar vanwege de moeilijke economische wereldsituatie uit de ranglijst vielen. Niet zo EMKA: De slotenspecialist uit Noordrijn-Westfalen kon zijn positie consolideren en is nu opnieuw bekroond voor 2023.

Voor een overeenkomstige onderscheiding moet een onderneming nummer één of twee zijn in termen van omzet in ten minste één relevant marktsegment. Als er geen gegevens over een marktsegment beschikbaar zijn, vergelijkt auteur van de studie en hoogleraar economie Christoph Müller de bedrijven met mogelijke concurrenten. 

Bij een jaaromzet van minstens 50 miljoen euro moet een bedrijf minstens de helft in het buitenland en op drie continenten genereren. Bovendien vereist een onderscheiding dat de eigenaren een deel van hun hoofdkantoor in Duitsland hebben.

Ook de wereldwijde capaciteiten van EMKA zijn een bewijs van de status van wereldmarktleider: de producten van EMKA worden ontwikkeld, geproduceerd, afgewerkt en geassembleerd in tien productievestigingen over de hele wereld. Er worden uitsluitend hoogwaardige materialen van roestvrij staal, aluminium, zink, kunststof en rubber gebruikt. EMKA is bovendien een van de grootste matrijzenmakers van Europa.

De volledige ranglijst van WirtschaftsWoche vindt u hier online.