Skip to main content

EMKA opent een nieuw centraal magazijn in China

Een aanzienlijke vermindering van de transportkosten en algehele kortere levertijden voor groeiende markten in Azië - dat zijn de doelstellingen van EMKA met haar nieuwe centrale magazijnen in Tianjin, een metropool in het noordoosten van China . De fabrikant van afsluittechniek benut daar de capaciteit van de grote logistieke parken en de vrijhandelszone. Een reden voor de keuze van de locatie: De eigen EMKA vestiging ligt op slechts 50 kilometer van het centrale magazijn.

"De Aziatische markt is prijsbewuster dan de Europese markt. Iedereen die competitieve voordelen wil behalen zal naast uitstekende producten vooral in korte tijd bijzonder grote hoeveelheden moeten kunnen leveren. Dit is naar onze mening enkel mogelijk in de nabijheid van klanten en navenant lagere transportkosten", zo verklaart EMKA eigenaar en CEO Friedhelm Runge zijn strategische beslissing voor het nieuwe centrale magazijn in Tianjin.

Sterke infrastructuur
De vrijhandelszone biedt een ideale infrastructuur om de kortst mogelijke routes te bereiken . De hoofdstad, Beijing, bijvoorbeeld, is slechts ongeveer 140 kilometer verderop. Tianjin heeft ook een eigen luchthaven voor vrachtvervoer en ligt direct aan een haven aan de Stille Oceaan. Dus de buren Zuid-Korea en Japan kunnen net zo goed bedient worden met sloten, scharnieren en afdichtingen net als de gehele regio Azië-Pacific.

Dalende transportkosten
Een eenvoudig rekenvoorbeeld verklaart het efficiënte vervoer vanuit het nieuwe centrale magazijn: Een zending per luchtvracht uit Duitsland naar Japan neemt momenteel ongeveer een week in beslag. Vanuit Tianjin kan dit net zo snel per zeevracht. De klant ontvangt ook zijn goederen na een week en tegelijkertijd zijn de transportkosten vijf keer lager dan per luchtvracht uit Duitsland. Dit efficiëntere transport heeft uiteraard ook voor de klant positieve prijsconsequenties.

EMKA genereert momenteel ongeveer 20 procent van zijn omzet in Azië, de trend is groeiende. Dienovereenkomstig, zijn de lokale markten belangrijk voor de toekomstige ontwikkeling van het bedrijf. In China bevinden zich naast de productielocatie in totaal 13 verkoopkantoren verspreid over het hele land. Deze garanderen samen met het nieuwe centrale magazijn verdere groei in de Volksrepubliek.