Skip to main content

EMKA op de Hannover Messe 2018: Slimme sluitsystemen voor schakelkasten & co.

EMKA eCam (locked, outside view)

EMKA eCam (locked, outside view)

EMKA eCam (locked, inside view)

EMKA eCam (locked, inside view)

EMKA eCam (half open, inside view)

EMKA eCam (half open, inside view)

EMKA eCam (open, inside view)

EMKA eCam (open, inside view)


Met de slogan "Connect & Collaborate" zet EMKA zijn portfolio van elektronische sluitsystemen centraal op de Hannover Fair (HMI) 2018. Op de stand M07 in hal 3 presenteert EMKA ook het nieuwe systeem "eCam": Een elektronisch sluitlipslot beveiligt deuren, kleppen & co tegen ongeoorloofd openen - of het nu gaat om levensgevaarlijke veiligheidszones rond bijv. schakelkasten en machines of om diefstal of sabotage te voorkomen.

Machinekleppen en schakelkasten worden vaak vergrendeld door sluitsystemen met een eenvoudige kwartslag sloten met een dubbelbaardsluiting. Onbevoegden die zich toegang willen verschaffen, hoeven met deze eenvoudige sloten weinig moeite te doen. En ook is er geen sprake van enige vorm van traceerbare beveiliging. Met het bedrijfsonderdeel EMKA Electronics is het bedrijf koploper op het gebied van elektronische sluitsystemen. EMKA biedt klanten voor alle sectoren flexibele oplossingen waarmee deuren en kleppen enerzijds comfortabel kunnen worden bediend en anderzijds zeer effectief worden beveiligd. Of het nu gaat om bediening via ID-kaart, PIN-code, vingerafdruk of b.v. met de reeds gebruikte chip voor tijdregistratie: EMKA kan op elke wens van de klant inspelen.

Het systeem "eCam" bestaat uit een dienovereenkomstig te bedienen kwartslag slot aan de voorzijde van de deur of klep en een klein elektronisch slotje aan de binnenzijde. In geval van nood (b.v. bij stroomuitval) kan de deur ook via een noodopening worden geopend. Hoe deze noodopening wordt uitgevoerd, kan de klant ook zelf bepalen - EMKA biedt verschillende mogelijkheden en heeft aan alle scenario's gedacht. Indien gewenst kan "eCam" ook in het circuit van een machine worden geïntegreerd om de opening of liever de noodopening alleen mogelijk te maken in het geval dat de machine uitgeschakeld is.

Op de HMI in Hannover legt EMKA ook het verschil uit en demonstreert het tussen elektromechanische sloten als stand-alone product en als complete gekoppelde live netwerk systemen. De laatste dienen het doel van gedocumenteerde toegangscontrole en kastbewaking. In deze context spelen de consistente documentatie en traceerbaarheid een essentiële rol, waardoor het bijvoorbeeld mogelijk is om centraal te controleren of iemand heeft geprobeerd om toegang te krijgen tot een schakelkast en of deze persoon geautoriseerd was. Vooral in gevoelige zones, b.v. datacentra, worden dergelijke systeemoplossingen gebruikt, inclusief bewakingsfunctie.