Skip to main content

EMKA op de Hannover Messe 2013: Innovatieve sluitsystemen voor de industrie, elektronica en transport

"Geïntegreerde Industrie" - dit is de lead thema voor Hannover Messe 2013. Naar aanleiding van dit motto, presenteert EMKA Beschlagteile, een van 's werelds toonaangevende fabrikanten van sluitsysteemen voor kasten, meer dan 30 nieuwe producten in hal 5, stand 8, voor de sectoren industrie, elektronica en transport. In aanvulling hierop, de traditionele onderneming, welke zich begin 2013 strategisch heeft geherpositioneerd, geeft gedetailleerde informatie op vier thema eilanden over het aanbod van producten en diensten voor de individuele bedrijfsgebieden.

"Onze sluitsystemen worden gebruikt in tal van industriële gebieden en toepassingen. In de loop van de herstructurering van onze zakelijke gebieden, was het voor ons belangrijk om de product diversiteit met meer dan 15.000 onderdelen te behouden en op hetzelfde moment om de structuur in onze uitgebreide productlijn te optimaliseren", merkt de eigenaar en directeur van EMKA, Friedhelm Runge op over de strategische veranderingen in zijn bedrijf. Door middel van de vier nieuwe zakelijke gebieden industrie, elektronica, transport en productie zal EMKA in de toekomst transparanter zijn. Ook de Hannover Messe 2013, onderstreept hoe breed het spectrum van de fabrikant is. Elke bedrijfssector presenteert haar nieuwste producten op een totaal van 300m² tentoonstellingsruimte.


Protector – de zwenkgreep serie voor meer veiligheid

In de industriële sector presenteert EMKA de nieuwe zwenkgreep "Protector". De naam zegt het al, want deze metalen greep is inbraak werend en stof-en waterbestendig. De greep is ook verkrijgbaar als enkele of dubbele cilinder versie en bovendien in een economisch geprijsde kunststof uitvoering. Alle versies zijn geschikt voor de standaard deur uitsparingen van verschillende kasten fabrikanten.


Innovatie voor bedrijfsvoertuigen en voor op het spoor

Op het gebied van vervoer, presenteert EMKA zelfs twee nieuwe producten. Het assortiment bestaat uit modulair ontworpen sloten voor bedrijfswagens met een hoge functionele betrouwbaarheid en verbeterde ergonomie, evenals een uniek assortiment voor spoorvoertuigen (inclusief afdichtingen), daarmee zijn wij de eerste die aan alle eisen van de toekomstige Europese norm EN 45545 voldoet. Hiermee zetten wij nieuwe standaarden.


Meer energie-efficiëntie in datacenters

Datacenter operators zullen aandachtig luisteren met betrekking tot een innovatie op het gebied van elektronica: EMKA combineert haar eigen sluitsystemen, sensoren en software met de meet- en regeltechniek van een Zwitserse partner. Deze gecombineerde kennis leidt tot een intelligente temperatuurregeling van elke individuele server kast, waardoor het energieverbruik daalt tot 30%.


Contract manufacturing op maat

In het bedrijfsonderdeel productie vat EMKA zijn tekening gebaseerde productie volgens de wens van de klant samen. Dankzij een unieke verticale integratie, met inbegrip van werktuigbouw, zijn wij in staat om op maat gemaakte oplossingen te bieden van roestvast staal, staal, aluminium, zink, kunststof of rubber.