Skip to main content

EMKA neemt het gerenommeerde bedrijf POS over.

EMKA Groep neemt het gerenommeerde bedrijf POS over
www.pos-velbert.de
 
50 banen gered / productlijn wordt uitgebreid 
 
EMKA blijft uitbreiden: De EMKA groep met haar hoofdkantoor in Velbert heeft de Velbertse sloten- en beslagfabriek Paul Oberholz und Söhne (POS) overgenomen. Deze aankoop werd op maandag (17 november 2008) per notariële akte bekrachtigd. Volgens EMKA eigenaar Friedhelm Runge zullen 50 medewerkers van POS in Duitsland en Polen hun banen behouden. Betreffende de aankoopprijs werden geen details vrijgegeven.

„Wij zijn blij dat we de onderhandelingen succesvol afsluiten kunnen. Wij realiseren het belang van een dergelijk gerenommeerd bedrijf“, zegt Runge. POS heeft volgens eerdere verklaringen dalende verkoopcijfers. „Het is onze bedoeling de verloren klanten terug te winnen. Vanuit ons oogpunt is deze hoop terecht. De voormalige POS medewerkers zullen ons helpen dit te realiseren." Als eerst stap volgt mogelijk nog dit jaar de verhuizing naar de hoofdzetel van EMKA aan de Langenberger Straße in Velbert en naar de productielocatie te Wuppertal. „We gaan de productlijn behoorlijk uitbreiden“ kondigt heer Runge aan. „Met onze ontwikkel, constructie, productie en opslag faciliteiten en ons wereldwijd distributie netwerk zijn wij ervan overtuigd dat deze firma prima bij ons past.“ POS is een specialist in sluitsystemen en beslag en is leverancier van de automobielindustrie, recreatievoertuigen en bus- en truckbouw.

Het familiebedrijf POS werd in 1948 in Velbert opgericht. Als eerste produceerde men sloten en scharnieren voor koelkasten en koelinstallaties. In 1960 kwam er een tweede fabriek bij gericht op de automotive industrie. De eerste sluit-, veiligheids-, en bevestigingssystemen werden vanaf 1965 geleverd, vanaf 1982 volgde het deurbeslag. In haar hoogtijdagen in de jaren '70 werkten bij POS 300 medewerkers. Sinds 1996 hoort de firma bij de Zeppenfeld Industriegruppe. Tot haar klantenkring mag POS onder meer VW, Audi, BMW en Land-Rover rekenen.