Skip to main content

EMKA helpt wereldwijd - Of het nu gaat om mensen of dieren

In de tweede helft van het jaar was EMKA opnieuw betrokken bij diverse sociale projecten en hielp opnieuw over de hele wereld: nieuwe tenues voor jonge opkomende sporters van de Sportclub Wuppertal West, een geslaagd Oktoberfest voor kinderen en hun families van de Kinder- und Jugendhospizdienst "Bergisch Land" in Wuppertal, nieuws van het dierenasiel in Bosnië-Herzegovina en schoon drinkwater voor een kleine gemeenschap in Ghana.

Volle kracht in het nieuwe tenue

EMKA heeft een lange geschiedenis van steun aan lokale sportclubs - waaronder tennis. Onlangs nog profiteerde de Eisenbahner Sportverein Wuppertal West van dit engagement. Volgend seizoen zullen de spelers van de bambini een volledig nieuw tenue dragen. Naast de clubkleuren groen en wit zal ook het EMKA-logo de nieuwe shirts en shorts sieren.

Van de straat in een warme mand

EMKA ondersteunt niet alleen sportclubs en hun leden, maar zorgt ook voor onze viervoeters. Zoals bekend zijn wij wereldwijd actief, ook in Bosnië-Herzegovina. Helaas kenmerken straathonden het beeld van veel steden in Bosnië. Ook in Goražde waren er altijd wel een paar zwerfhonden die in een erbarmelijke toestand opvielen. Marita Runge, de vrouw van onze eigenaar Friedhelm Runge, heeft er daarom haar werk van gemaakt om een opvangcentrum voor pups en jonge honden op te zetten. Sinds 2019 zetten vele vrijwilligers, professionele dierenverzorgers en dierenartsen zich onvermoeibaar in om de honden op te vangen, te verzorgen, te castreren of te steriliseren en te identificeren. Daarom hebben deze verzorgers een gezellig asiel voor de dieren gebouwd, inclusief een dierenkliniek, op een terrein van meer dan 3.500 m². Vervolgens worden deze dieren geadopteerd en geplaatst in liefdevolle huizen in heel Europa. Op dit moment hebben we voor meer dan 500 honden een liefdevol thuis gevonden. Momenteel zijn er tweehonderdvijfenzestig harige neuzen onder onze hoede, wachtend op een comfortabele mand.

 

O'zapft is (het is getapt)...

...was ook het motto op ons Oktoberfest voor de kinderen en families van de Kinder- und Jugendhospizdienst "Bergisch Land" in Wuppertal. De zon scheen meestal volop en ongeveer 100 bezoekers konden genieten van pretzels en witte worst, een ritje maken in de draaimolen, paardrijden met de clown en zich zorgeloos vermaken op ons terrein in Wuppertal. Met deze evenementen willen onze vrijwilligers en wij de kinderen - waarvan sommige ernstig ziek zijn - en hun families een moment bezorgen om hun veeleisende dagelijkse leven even te vergeten.

Ghana: EMKA helpt bij de voorziening van drinkwater

Zuiver water is essentieel voor de gezondheid, de levenskwaliteit en de veiligheid ervan. De behoefte aan toegang tot veilig en zuiver water, vooral op het platteland van Ghana, heeft ons doen besluiten opnieuw te helpen. Zo steunde EMKA de bouw van een waterput in de gemeenschap van Vodzakpo in de regio Volta in Ghana. Daardoor hebben ongeveer 500 mensen in deze gemeenschap nu toegang tot schoon natuurlijk grondwater.

De waterputten werden gebouwd door de YOU Foundation, een initiatief van de speciale ambassadeur van UNESCO, Dr. h.c. Ute-Henriette Ohoven. De stichting zet zich wereldwijd in voor onderwijs en hulp aan kinderen in nood. Wat ons in dit project bijzonder na aan het hart ligt: door de verzekerde watervoorziening kunnen de kinderen nu regelmatig en op tijd naar school en kunnen zij effectief deelnemen aan schoolactiviteiten, omdat zij niet langer urenlang hoeven te lopen om water te halen.