Skip to main content

EMKA Groep breidt productiegamma en productportefeuille uit

Doelgerichte verdere uitbreiding van het eigen produktieassortiment - met deze strategie heeft de EMKA-groep GSB Aluminium GmbH uit Wuppertal overgenomen. Met het nu overgenomen productieproces van aluminium rondt EMKA zijn productiespectrum af dat onder de naam EMKA Aluminium GmbH handelt. De nieuwe lichtgewicht produkten zijn onder meer bestemd voor klanten uit de automobielindustrie. In samenwerking met EMKA's matrijzenmakerij in Bosnië worden ook klantspecifieke speciale oplossingen vervaardigd.

GSB Aluminium wordt onderdeel van de EMKA Groep

Met ongeveer 80 werknemers blijft EMKA Aluminium GmbH ook onder haar nieuwe naam een gevestigde speler in de aluminiumproductie. De in de vestiging in Wuppertal toegepaste procédés zijn spuitgieten, smeden en frictielassen van aluminium.

Het doel is aluminiumproducten van uitstekende kwaliteit te vervaardigen voor afnemers over de gehele wereld en deze, indien nodig, als ontwikkelingspartner vooraf te helpen ontwikkelen.

Met deze productiestrategie heeft de EMKA-groep de omvang van haar productiemogelijkheden verder uitgebreid. Het vorige management blijft het bedrijf leiden onder de nieuwe naam EMKA Aluminium als onderdeel van de EMKA Groep.

Nieuwe producten gemaakt van diverse aluminiumlegeringen

De integratie van GSB als EMKA Aluminium in de EMKA groep zorgt voor een uitbreiding van ons productiegamma. Naast staal en zink hebben wij nu ook verschillende aluminiumlegeringen in het metaalassortiment opgenomen. 

De wereldmarktleider op het gebied van sloten, grendels, scharnieren en afdichtingen slaat hiermee ook een nieuwe weg in binnen het assortiment van haar catalogusartikelen in de beslagsector, bijvoorbeeld met nieuwe aluminium scharnieren, aluminium kwartslag sluitingen en aluminium verbindingscomponenten voor de HVACR-techniek.

Bijzonder aantrekkelijke producten met een laag gewicht

De nieuwe componenten wegen nauwelijks meer dan kunststof en zijn uiteraard roestvrij.

Het lage gewicht maakt de producten bijzonder aantrekkelijk voor mobiele lichtgewicht constructies, bijvoorbeeld in de transport- en automobielsector. Tenslotte zijn aluminium componenten goedkoper dan producten van roestvrij staal.

De verscheidenheid aan productieprocessen, zoals roterend frictielassen, PUR-afdichtschuimtechnologie en oppervlakteveredeling, stelt GSB en EMKA in staat zelfs complexe eisen te realiseren.

Nauwe band met EMKA matrijzenbouw

Met de overname van GSB breidt EMKA niet alleen zijn productportfolio op het gebied van beslag uit, maar ook zijn mogelijkheden op het gebied van speciale oplossingen op maat.

De klant profiteert van een andere succesvolle tak van de EMKA Groep: matrijzenbouw. EMKA is immers een van de grootste matrijzenmakers in Europa.

De matrijzen voor aluminium spuitgietwerk worden vervaardigd in een van de twee productievestigingen in Goražde, Bosnië-Herzegovina.

Of het nu gaat om zinkgietwerk, aluminium spuitgietwerk, precisiegietwerk in roestvrij staal of kunststof spuitgietwerk: het brede machinepark maakt het enerzijds mogelijk om eigen producten te produceren voor het EMKA catalogusprogramma; anderzijds ziet EMKA zichzelf als bilaterale ontwikkelingspartner en contractfabrikant voor haar klanten. EMKA is in staat om matrijzen, prototypes, eerste monsters en proefseries te produceren voor alle genoemde materialen - en vervolgens als contractfabrikant ook grote series te produceren, tot en met complexe samenstellingen met assemblage.