Skip to main content

EMKA en zijn partners steunen dieren en sponsoren sport


Al vele jaren steunt EMKA diverse clubs uit verschillende sporten en zet zich in voor goede doelen: van voetbal tot skydiven en rolhockey tot het opvangen, verzorgen en een nieuw thuis vinden voor straathonden in Bosnië. EMKA werkt momenteel aan een nieuw co-sponsoringsprogramma om geïnteresseerde bedrijven en partnerbedrijven aantrekkelijke pakketten aan te bieden, waardoor het mede-ondersteunen van de afzonderlijke clubs en organisaties nog aangenamer wordt.

Nieuws uit de sponsoringwereld

EMKA feliciteert de Wuppertaler SV! Voor het eerst sinds 2007 heeft de derde divisie voetbalclub - die EMKA al vele jaren steunt - de eerste ronde van de DFB Cup (Duitse voetbalbond beker) bereikt. De ploeg van trainer Björn Mehnert versloeg namelijk eind mei in de finale van de Nederrijn Cup, een bekercompetitie voor Duitse voetbalclubs, competitiegenoot SV Straelen met 2:1 (1:0). De Wuppertaler SV heeft in de eerste ronde van de DFB-beker al geloot tegen VFL Bochum.

Als onderdeel van haar co-sponsorschapformule, regelt EMKA momenteel aantrekkelijke pakketten voor sponsors die geïnteresseerd zijn in een aantrekkelijk pakket. EMKA kan ook soortgelijke pakketten regelen voor sponsoring met andere clubs en organisaties. Neem contact met ons op!

TSG Sprockhövel: De kapitein blijft aan boord

TSG Sprockhövel heeft ook goed nieuws te melden: Aanvoerder Ibrahim Bulut (zie foto) blijft bij de ploeg. De sterspeler van de Oberliga-club heeft zijn contract voor het komende seizoen verlengd.

Helaas kon de club, die EMKA al jaren steunt, niet het hele seizoen 20/21 afmaken. Na de onderbreking in verband met Corona vanaf 29 oktober 2020, werd het seizoen op 19 april 2021 afgelast en geannuleerd.

 

Animal Rescue Bosnia groeit

In de buurt van de twee EMKA-fabrieken in Goražde (Bosnië en Herzegovina) draait het project Animal Rescue Bosnia op volle toeren. Het doel is verlaten straathonden die verwaarloosd, hongerig en soms zelfs ziek worden aangetroffen, te redden en te herplaatsen.

Dankzij EMKA en vooral dankzij het initiatief van Marita Runge, de echtgenote van Friedhelm Runge, is in de afgelopen jaren op een totale oppervlakte van ongeveer 6.000 m2 een modern hondenopvangcentrum volgens Europese normen gebouwd, met inbegrip van een dierenkliniek. Een ander belangrijk werk van het EMKA-project is het vinden van tehuizen voor puppy's en jonge honden in Duitsland en in heel Europa. Gedetailleerde informatie is beschikbaar op www.animal-rescue-bosnia.org.

Binnenkort zullen de bal en de spelers weer gaan rollen

Er is ook goed nieuws voor het rolhockeyteam van het RSC Cronenberg. Na een lange periode van acht maanden heeft de atletiekafdeling van het RSC de trainingsactiviteiten hervat.

Het seizoen 2020/2021 werd al na één speeldag voor gesloten verklaard vanwege COVID19; de voorpret is des te groter voor het seizoen 2021/2022, dat op 11 september van start moet gaan.

Dit geldt zowel voor de vrouwen- als de mannenploeg van de Bundesliga. Na de lange onderbreking van spelen en trainen is dit een fantastische ontwikkeling die EMKA graag ondersteunt.