Skip to main content

EMKA en IBM zetten mijlpaal voor fysieke gegevensbescherming


Datacenteroperators, telecommunicatiedienstverleners en industriële klanten over de hele wereld zullen deze aankondiging waarschijnlijk te horen krijgen: EMKA en IBM werken samen en geven de beveiliging van schakel- en serverkasten of IT-racks een extreme boost - en ze zetten de standaard op het gebied van veiligheid, betrouwbaarheid en extreem snelle on-site service. Vanaf nu werken de twee wereldmarktleiders nauw samen om synergie-effecten te creëren voor klanten wereldwijd en fysieke gegevensbeveiliging naar een nieuw niveau te tillen. Het systeem is gebaseerd op de elektronische vergrendelingsoplossing Agent E van EMKA. De wereldwijde implementatie en het onderhoud worden verzorgd door IBM Technology Support Services (IBM TSS). Op de HANNOVER MESSE 2019 presenteerden de partners - in persona EMKA-eigenaar Friedhelm Runge en IBM General Manager DACH Matthias Hartmann - hun samenwerking in detail.

Strategische samenwerking tussen twee wereldmarktleiders

Deze samenwerking betekent een mijlpaal voor de wereldwijde gegevensbescherming. EMKA en IBM hebben dit erkend: Met de toenemende eisen op het gebied van databeveiliging, is er in alle sectoren een toenemende behoefte om de toegang tot kasten vanuit een centrale locatie te controleren. Voor klanten betekent deze samenwerking: Wereldwijde service vanaf de planningsfasen via inbedrijfstelling tot onderhoud en complete servicecontracten, alsmede bliksemsnelle service ter plaatse en een snelle reactie op kortstondige klantverzoeken of storingen. Het bijzondere voordeel van deze samenwerking voor de klant is echter dat twee experts uit verschillende industriesectoren hun krachten hebben gebundeld: EMKA, 's werelds toonaangevende onderneming op het gebied van vergrendelingssystemen voor fysieke beveiliging - met name voor industriële klanten - en IBM met directe toegang tot duizenden exploitanten van datacenters over de hele wereld. Door hun mondiale oriëntatie zullen de twee partners in de toekomst bijna elke bedrijfstak bereiken.

Een balanceeract met synergie-effecten

Door deze samenwerking is het nu mogelijk om de balans te vinden tussen de verschillende doelgroepen van beide bedrijven. De basis hiervoor is het EMKA-sluitsysteem Agent E, dat onder andere datacenteroperators radiografisch toegang geeft tot server- en besturingskasten met behulp van draadloze technologie. Het systeem registreert alle openings- en sluitingsprocedures op consistente wijze. Met behulp van een monitoringsoftware kan op elk moment worden nagegaan wie wanneer toegang tot de kast of het IT-rack had. Afhankelijk van de wens van de klant kan de sluitfunctie ook worden aangestuurd met behulp van een app, een pincode-pad, een vingerafdruksensor of een handpalmaderscanner, via toegang op afstand of Near Field Communication (NFC). Tot de klanten van EMKA, die Agent E al jaren met succes gebruiken, behoren verschillende grote internationale banken.

Dr. Ralph Kloth, Hoofd verkoopstrategie en marketing bij EMKA, legt uit: "Deze samenwerking brengt samen wat bij elkaar hoort: Zowel IBM als wij van EMKA hebben uitstekende expertise in onze kernmarkten. Onze technologie en de marktkennis van IBM vullen elkaar perfect aan. De technologie achter Agent E is uniek omdat er geen alternatief op de markt is voor de gepatenteerde draadloze oplossing. De combinatie met IBM's wereldwijde servicenetwerk creëert synergieën die een enorme waarde bieden aan klanten, ongeacht de branche".

Op de HANNOVER MESSE zullen de twee partners op 2 april het concept achter de gezamenlijke oplossing toelichten op de EMKA stand D30 in hal 12. EMKA eigenaar Friedhelm Runge verwelkomt de General Manager DACH van IBM, Matthias Hartmann.

 

De volgende link brengt u naar het persbericht van IBM: https://www-03.ibm.com/press/de/de/pressrelease/54884.wss

PDF: DE / EN