Skip to main content

De atleten van EMKA staan weer in de schijnwerpers!

Een spectaculair gezicht: Acht parachutisten "de Duitsland Acht", in vrije val hoog boven het Zuid-Duitse landschap, bijna op ooghoogte met de wolken. Hier oefenen drie leden van het FSC Remscheid, dat door EMKA wordt gesteund, de vrije-val formatie met het Duitse Nationale Team.

 

Gelukkig kon de voetbalclub Westfalia Herne een dergelijke "vrije-val" die de COVID-19-pandemie had kunnen veroorzaken, voorkomen.

De "Oberliga"-voetbalclub kan ook in de toekomst op EMKA als hoofdsponsor rekenen. En ook in Velbert bewijst EMKA dat voetbal nog steeds een hoge waarde heeft in de sportsponsoring - geen virus zal dat veranderen.

 

Nieuws uit de sponsoringwereld

Wat er hier zo gemakkelijk en gewichtloos uitziet, is het resultaat van een consequente training op hoog niveau. Na de sprong vanaf een hoogte van 4.000 meter hebben de parachutisten 50 seconden om gemiddeld 16 tot 22 voorgeschreven formaties te voltooien - hoe meer formaties voltooid, hoe hoger de score. Ook al moest de FSC Remscheid tijdens de COVID-19-crisis ongeveer drie maanden pauzeren en kon de training pas half juni worden hervat. Het algemene doel van de club is het Duitse kampioenschap in het onderdeel Accuracy Landing in september - het volgende grote hoogtepunt nadat de wereldkampioenschappen in Rusland werden uitgesteld tot volgend jaar en de Duitse kampioenschappen skydiven in Saarlouis volledig werden geannuleerd. Niet alleen als deelnemer, maar ook als organisator heeft de FSC Remscheid de Duitse kampioenschappen Accuracy Landing dit jaar tot haar prioriteit gemaakt. Nadat de stad Uslar, de oorspronkelijke locatie, zich begin juni had teruggetrokken, ging FSC-voorzitter Klaus Mathies snel op zoek naar een alternatief. En hij had succes:
Van 11 tot 13 september vindt het Duits kampioenschap plaats in Bodenfelde aan de Weser, Duitsland - uiteraard ook met krachtige steun van EMKA.

EMKA blijft aan boord bij Westfalia Herne

EMKA is sinds het seizoen 2018/2019 hoofdsponsor. Het moet voor de SCW-fans dan ook een opluchting zijn geweest om begin juni de aankondiging van Reviersport online te lezen: "Voetbal Oberliga Club Westfalia Herne kan ook tijdens de COVID-19 crisis op haar hoofdsponsor rekenen. De ondernemer Friedhelm Runge heeft zijn sponsorschap met de traditionele club verlengd." De SCW haalde opgelucht adem, het zijn immers vooral de amateurclubs die het moeilijk hebben met de economische gevolgen van de COVID-19 crisis. Zo reageerde Herne-trainer Christian Knappmann: "Ik ben zeer dankbaar dat ik samen met EMKA Beschlagteile naar de toekomst kan kijken. Sinds mijn tijd bij Wuppertaler SV heb ik een nauwe en vriendschappelijke band met eigenaar Friedhelm Runge en ik ben ervan overtuigd dat we samen in de toekomst nog succesvoller zullen zijn". Dit wordt ook bevestigd door Friedhelm Runge, die prijst: "Westfalia Herne is een traditionele club en waardevol voor het voetbal en de samenleving. Knappi en ik hebben een vriendschappelijke relatie." Met de EMKA-steun achter zich staat niets de ambitieuze doelstelling voor het komende seizoen in de weg: Volgens Knappmann is het doel van de club om door te stoten naar de regionale competitie.

Het nieuwe stadion in Velbert

Het "thuisstadion" van EMKA in Velbert begint vorm te krijgen. Ondanks COVID-19 kunnen de bouwwerkzaamheden zoals gepland in de zomer van dit jaar worden afgerond. Vanaf het seizoen 2020/2021 zullen ongeveer 3.000 toeschouwers de acties op de vers gelegde grasmat kunnen volgen - 800 van deze bezoekers zullen van de overdekte zitplaatsen genieten. Nog eens zo'n 2.000 staanplaatsen bevinden zich op een tweede tribune. In verdere bouwfasen zou de capaciteit zelfs kunnen worden opgevoerd tot 5.000 à theoretisch 10.000 toeschouwers. De nieuwe faciliteit omvat ook extra functionele gebouwen met fitnessruimten en sauna's, alsmede royaal ontworpen recreatie- en trainingsruimten. Er komt ook een klein en een groot speelveld met kunstgras. Rondom het stadion liggen royaal aangelegde parkeerterreinen. In de nieuwe "vitrine" van Velbert zal uiteraard ook het EMKA-logo te zien zijn - onder andere op diverse informatieborden.