Skip to main content

Complete meerpuntsvergrendeling van hoogwaardig kunststof

Met de complete meerpuntsvergrendelingssystemen van hoogwaardige kunststof lanceren wij voor onze klanten een innovatie op het gebied van meerpuntsvergrendelingssystemen voor kasten.

Meervoudig sluitsysteem

Spannend is echter de flexibiliteit van het systeem: Dankzij een speciaal ontwikkelde adapter kunnen ook beproefde EMKA-standaardvergrendelingen met het systeem worden gecombineerd. Dankzij deze adapter kan het meerpuntsvergrendelingssysteem zowel aan de binnen- als aan de buitenzijde van de afdichting worden gebruikt.

Op basis van deze ontwikkeling hebben we dus belangrijke componenten voor een flexibeler gebruik toegevoegd aan het eerder beproefde kunststof verbindingsstangen systeem. Bij gebruik van een stangbediening kunnen de kunststof stangen met behulp van een adapter ook zonder gereedschap op alle EMKA rozetten en zwenkgrepen worden geklemd. Het gebruik van kunststof maakt het systeem corrosiebestendig, niet-elektrisch geleidend, licht en kostenbesparend.

Voor de installatie van de sloten zijn gewoonlijk ten minste twee vergrendelingen op het deurkozijn nodig. Aangezien het systeem kan worden gebruikt op deuren van 800 tot 2.200 mm hoog, zijn meer of minder vergrendelingen nodig, afhankelijk van de grootte van de kast. Rekening houdend met de deurhoogte en de weerstand van de deurafdichting, kunnen maximaal 16 vergrendelingspunten op een onderlinge afstand van 75 mm worden ingesteld.

Het algemene ontwerp van de vergrendelingscomponent maakt de symmetrische plaatsing van deze vergrendelingspunten op de kast mogelijk, zodat de deur zonder problemen kan worden vervangen. Een driepuntsvergrendelingssysteem wordt gebruikt in een sluitsysteem aan de binnenzijde van de afdichting. Dit sluitsysteem bestaat uit een stangbediening met nok in combinatie met een rozet of een zwenkgreep, alsmede een schoen aan elk uiteinde van de stang en een sluitplaat op het binnenframe van de kast.

Download de folder

Met de complete meerpuntsvergrendelingssystemen van hoogwaardige kunststof lanceren wij voor onze klanten een innovatie op het gebied van meerpuntsvergrendelingssystemen voor kasten.