Skip to main content

Blechexpo 2019: EMKA stelt hogere eisen aan zijn hygiëneprogramma

EMKA - Blechexpo 2019

EMKA - Blechexpo 2019

EMKA Hygiëne programma

EMKA Hygiëne programma

EMKA eCam Safety

EMKA eCam Safety

EMKA Blechexpo - Hal 6, Stand 6205

EMKA Blechexpo - Hal 6, Stand 6205


Het nieuwe hygiëneprogramma en in het bijzonder de geoptimaliseerde hygiëneslot staan in het middelpunt van het optreden van EMKA op Blechexpo 2019 van 5 tot 8 november in Stuttgart. De afsluitdeskundigen hebben dit slot met name ontwikkeld voor gevoelige omgevingen in de levensmiddelen- en medische sector tal van certificeringen zijn vereist, omdat er zeer hoge eisen worden gesteld aan reinheid en steriliteit. EMKA plant momenteel een verdere uitbreiding van het assortiment hygiëneproducten, met een speciale knelsluiting - ook in GH-maat 18, een noviteit in het hygiënesegment - en een hygiënesleutel die metaalslijtage volledig uitsluit. Hiervoor zijn goed bewerkte roestvrijstalen componenten nodig, EMKA ontwikkelt de knelsluiting zelf in haar eigen technologiecentrum en produceert deze vervolgens in haar eigen productievestiging. Op de Blechexpo zullen de EMKA-experts de eerste informatie verstrekken.

Daarnaast zal EMKA de elektronische "eCam Safety" op het gebied van machine- en persoonsveiligheid onder de aandacht brengen. Deze verdere ontwikkeling omvat een elektronisch sluitlipslot dat het voor onbevoegden vrijwel onmogelijk maakt om deuren of kleppen te openen. Levensgevaarlijke veiligheidszones aan schakelkasten en machines kunnen zo op betrouwbare wijze worden beveiligd. Via een softwareverbinding kunnen alle toegangen bovendien tot op de seconde nauwkeurig worden geregistreerd en geverifieerd.

Al met al presenteert EMKA zijn complete productassortiment van grepen, sloten, scharnieren en afdichtprofielen op stand 6205 in hal 6.