Skip to main content

AS Monaco viert het winnen van het toernooi


Sport van het hoogste niveau, de beste internationale clubs en toekomstige spelers van wereldklasse - de EMKA RUHR Cup 2019 heeft de hoge verwachtingen van de toeschouwers niet teleurgesteld. Dit jaar was het de 17-jarige Jonathan Bakali Wawina die op een bijzondere manier opviel.

EMKA SPORT SPONSORING: EMKA RUHR CUP EN BEZOEK VAN PARACHUTISTEN UIT BOSNIË

De junioren van Atlético Madrid, CF Porto, Rapid Wien, Sevilla FC, AS Monaco en uit Duitsland Borussia Dortmund, VfL Bochum, Preußen Münster, Rot-Weiß Essen en Borussia Mönchengladbach kwamen op tijd opdagen. Een van de meest overtuigende bewijzen is dat AS Monaco niet alleen de beker mee naar huis nam, maar met Jonathan Bakali Wawina ook de titels van "beste speler" won
en "beste schot op doel" van het kampioenschap, en zijn teamgenoten gaven ook het beste van zichzelf. In de openingswedstrijd verloren de Monegasken in het Stadion Rote Erde met 0:1 van de plaatselijke matador Borussia Dortmund, maar daarna slaagden ze erin de halve finales te bereiken door de winnaar van vorig jaar, Rapid Wien, met 3:0 te verslaan, die de derde plaats wisten te veroveren tegen Rot-Weiß Essen met 5:0..

 

Tot slot speelde AS Monaco de finale tegen het tot dan toe ongeslagen Borussia Mönchengladbach. Uiteindelijk zegevierde het Prinsdom zelf met 1:0, waarmee een spannend vierdaags toernooi werd afgesloten dat opnieuw een uitstekend uitstalraam vormde voor het internationale jeugdvoetbal.

Bosnische vrienden landen met uiterste precisie in Deutschland Cup

Een sprong van 1.000 meter hoogte, een vrije val en een landing op de millimeter nauwkeurig op het zogenaamde doel - begin september bracht de klassieke sport van het precisie parachutespringen meer dan 30.000 toeschouwers in vervoering tijdens de Duitse Cup en Kampioenschappen in Uslar. De organisatie was in handen van de FSC Remscheid, gesponsord door de EMKA, waarvan de voorzitter, Klaus Mathies, oorspronkelijk uit Uslar komt en het evenement naar zijn geboortestad heeft gehaald. Het hoogtepunt van dit jaar was de deelname van het Bosnische nationale team aan de Deutschland Cup op uitnodiging van EMKA. De gelegenheid was geboden door de Wereldkampioenschappen zweefparachutisten met formatievlucht 2014 in Banja Luka, waaraan het Duitse team had deelgenomen met de zwart-rood-gouden parachute van EMKA. De vijf leden van het team van Sky Dive Banja Luka gingen graag akkoord en doorstonden een autorit van 17 uur om samen met 20 andere teams deel te nemen aan het spektakel in het hart van Uslar. Na acht runs was de uitslag eindelijk binnen: met een totale afstand van 75 centimeter tot het doel bezette de ploeg rond de vierde plaats. Een fantastisch resultaat, aanzienlijk boven dat van de andere ploegen en slechts overtroffen door dat van drie Duitse ploegen.

FSC Remscheid behaalde ook een uitstekend resultaat met een tweede plaats op de gelijktijdig gehouden Duitse kampioenschappen. Felicitaties aan beide teams!

EMKA Ironwoman Sabine Lischka

Op 12 oktober herhaalde de geschiedenis zich: Sabine Lischka zwom 3,8 km in vrije stijl, fietste 180 km en rende tenslotte 42,2 km door de verzengende hitte van Hawaï. Net als in voorgaande jaren nam Lischka, de zus van EMKA-ingenieur Thomas Dettmar, deel aan de Ironman, de beroemdste triatlon ter wereld. In 10 uur en 59 minuten droeg zij het EMKA-logo over het eiland en behaalde daarmee de 24e plaats in de categorie 25-29. "Natuurlijk zijn er tijdens het hardlopen momenten dat ik me afvraag waarom ik mezelf dit aandoe," sneert Sabine Lischka. "Maar als de race voorbij is, als ik 's avonds volledig uitgeput naar bed ga, overheersen geluk en trots op mijn prestaties." EMKA kan alleen maar zijn felicitaties overbrengen voor de uitstekende prestatie.