Skip to main content

Aankoop van "Sealing Systems La Rioja"

Een jaar geleden nam EMKA Beschlagteile GmbH & Co. KG de rubber fabrikant Happich te Birmingham over. Deze stap stelde EMKA in staat niet enkel PU-geschuimde produkten te produceren maar ook rubber profielen. Dus worden nu drie bepalende eigenschappen van behuizingen en kastenbouw, sloten, scharnieren, afkant- en afdichtprofielen, compleet in eigen huis geproduceerd.

Door de overname van Sealing Systems La Rioja enkele dagen geleden hebben wij de productlijn "geëxtrudeerde profielen" behoorlijk uitgebreid.

De Spaanse onderneming Sealing System La Rioja, gevestigd in Arnedo, is een gerenommeerde producent van rubber profielen voor de automotive industrie. Met meer dan 100 medewerkers heeft Sealing Systems La Rioja een goede reputatie bij haar klanten bereikt, welke uit de automotive en carrosseriebouw branche komen maar ook uit andere sectoren.

Het Spaanse bedrijf was in 1990 opgericht door de Continental Groep om rubber profielen te leveren aan automotive producenten gevestigd op het Iberisch schiereiland. In 2005 werd deze fabriek opgenomen in SaarGummi Technologies GmbH (een oorspronkelijke gereedschapsfabrikant voor de automotive industrie). Ten gevolge van verdere aanpassingen en heroriëntatie van proces engineering en technologie voldeed het bedrijf niet enkel aan haar verwachtingen en reputatie, maar versterkte tevens haar positie als originele gereedschapsbouwer voor de automotive industrie.

Door deze overname is EMKA in staat diverse profielen te produceren, ook met verschillende shore waarden.  Daarnaast kunnen klemprofielen van gevlochten staaldraad, gestanst staal of PPE worden gemaakt.

Verder hebben we in de nieuwe EMKA fabriek de mogelijkheid uit geëxtrudeerde profielen d.m.v. verlijmen of vulkanisatie complete hoekkaders en ringen te produceren.

Ook bezitten wij eigen testapparatuur en laboratoria en zijn hierdoor in staat om aan specifieke klanteisen tegemoet te komen zoals: chemiesector, spoorwegen, klimaatbouw, etc.

Heden werkt het bedrijf in 3 ploegen op een oppervlakte van ongeveer 7,500 m². Met de modernste technologie biedt Sealing Systems La Rioja de volgende hoofd technologieën: extrusie, co-extrusie en injectie moulding van PVC en verschillende typen elastomeren. Multi-componenten technologie, vulkaniseren, verlijmen en flocking zijn processen die het spectrum complementeren.

Net als EMKA Beschlagteile GmbH & Co. KG, kan Sealing Systems La Rioja vertrouwen op haar eigen R&D afdeling en gereedschapmakerij. Hiermee is het mogelijk snel te reageren op klantwensen. Vanwege de slanke organisatie en goed geregeld kwaliteit management voldoet Sealing Systems La Rioja aan de speciale vereisten van de automotive industrie en is daardoor ISO/TS 16949:2002 gecertificeerd.

Door de overname van wederom aan buitenlandse fabrikant blijft EMKA Beschlagteile GmbH & Co. KG haar mogelijkheden uitbreiden en blijft onafgebroken groeien.

“Door gestage groei en innovatie stellen wij banen thuis en in het buitenland veilig. Wij willen deze moderne productiefaciliteiten tot een van de gespreksonderwerpen maken met onze klanten",  is de uitspraak van Dhr. Runge, de eigenaar en directeur (CEO) van EMKA Beschlagteile GmbH & Co. KG.