Skip to main content

20 jaar samenwerking met Quadritalia

De in Italië bekende fabrikant Quadritalia vertrouwt al 20 jaar op sluitsystemen voor zijn schakelkasten en behuizingen van EMKA. Het bedrijf uit Vincenza blijft zijn productengamma van kasten, metalen boxen en behuizingen verder ontwikkelen en heeft een betrouwbare partner nodig voor de toegenomen eisen van zijn klanten op het gebied van veiligheid, dichtheid en functionaliteit. Momenteel werken beide bedrijven aan een nieuw systeem voor scharnieren. 

Quadritalia werd in 1988 opgericht en maakt sindsdien onder andere kast- en behuizingsoplossingen voor industriële automatisering en stroomdistributie.  Met name in thuisland Italië heeft het bedrijf naam gemaakt door de kwaliteit en de omvang van het productengamma. Intussen kan Quadritalia ook op de Duitstalige markt sterke verkoopvolumes voorleggen. Het productassortiment van Quadritalia is veelzijdig; het zwaartepunt ligt echter op schakelkasten, monoblok-behuizingen, metalen boxen en consoles.

Deze flexibiliteit is vooral vereist bij tijdsgevoelige projecten, daarom werkt Quadritalia direct samen met Alessandro Donelasci, Managing Director van EMKA Italia, en coördineert de betreffende projecten. Dit omvat, naast de EMKA sluitsystemen (zwenkgreep, elektronische sluitsystemen etc.), de ontwikkeling van interne accessoires zoals scharnieren en platte stangen. In dit verband moet EMKA op nieuwe ideeën of eisen van Quadritalia reageren door binnen enkele weken overeenkomstige nieuwe ontwerpen voor te leggen. Zo kon Quadritalia bijvoorbeeld de sluitoplossingen of -systemen van alle schakelkastseries in 2017 in minder dan drie maanden moderniseren en uitwisselen.

Flavio Sanson, CEO van Quadritalia, legt uit: "Wanneer ideeën projecten worden, moeten deze zo snel mogelijk worden uitgevoerd. Van prototyping tot de ontwikkeling hebben we vaak minder dan zes maanden de tijd. Met EMKA hebben we een partner gevonden die snel op onze nieuwe ontwikkelingen kan inspelen met eigen nieuwe oplossingen voor sloten en scharnieren.

Zie meer informatie: