Skip to main content
Header Main Image

Nieuwe EMKA productlijn wint de iF product design award 2013

Heldere stijl met ergonomische vormgeving kenmerkt EMKA’s ontwerp van haar nieuwe zwenkgreep serie 1325. Hiermee creëert de fabrikant een optische topper voor gebruik in technische omgevingen. Tegelijkertijd bieden de grepen functionele voordelen, want het monteren is bijzonder simpel. Bovendien zijn de sluitmiddelen modulair en daarmee zeer gemakkelijk uitwisselbaar. Het heldere ontwerp van de zwenkgrepen in combinatie met de toegenomen functionaliteit is bekroond met de IF product design award 2013.

De zwenkgrepen van de EMKA productlijn 1325 zijn ontworpen in een elegant zwart design en bieden naast hun opmerkelijke ergonomische ontwerp ook een aangename haptiek. Uw bekroonde design creëert een charmant hoogtepunt. De award-jury prees verder aspecten zoals hoge mate van innovatie, milieuvriendelijkheid en functionaliteit. Enkel al de materiaalkeuze onderstreept de hoge eisen die EMKA aan kwaliteit stelt. Er wordt een glasvezel versterkte hoogwaardige kunststof met een anti-slip oppervlak gebruikt. Bij de ontwikkeling van haar producten, die plaatsvindt in het eigen technologiecentrum van EMKA, worden de wensen van ontwerpers en gebruikers van kasten en schakelborden gerespecteerd:

De montage van de zwenkgrepen is snel en eenvoudig omdat dit met schroeven of haken gebeurt. Vanwege nieuwe bouwtechnieken is een verkeerde installatie van de greep onmogelijk. Op deze manier, profiteren gebruikers van alle kasten van een constant gebruiksgemak tijdens het openen en afsluiten. De zwenkgrepen zijn door de uitwisselbare sluitsystemen zeer variabel. Deze betreffen bijvoorbeeld cilinder met sleutel of eenvoudige inzetstukken zoals vierkant of dubbelbaard, dus bieden meer flexibiliteit voor een breed scala van toepassingen, klant specifieke behoeften, en de verschillende standaarden per land. Naast de optische voordelen, betekent dit meer flexibiliteit in het gebruik.

De classificaties van de beschermingsklassen IP 40 en IP 65 bevestigen dat de klant een stof- en waterdicht sluitsysteem ontvangt. Een geïntegreerd krasbestendig handvat beschermt de greepconstructie en draagt wederom ​bij aan een duurzame EMKA oplossing.

Locks
Sloten
Sluitsystemen
Scharnieren
Afdichtingen