Skip to main content
Header Main Image

EMKA op de InnoTrans 2014 - Nieuw afsluit programma conform de Europesche Standaard

EMKA Transport zal een compleet systeem inclusief sloten, scharnieren en afdichtingen aan haar klanten presenteren. Deze voldoen aan de brandveiligheidsvoorschriften conform DIN EN 45545. Alle metalen onderdelen zijn gemaakt van zeer sterk RVS. Speciale hoogtepunten voor de bezoekers aan hal 3.1, stand 207 zijn nieuw ontwikkelde EPDM afdichtprofielen. Deze vervangen gangbare siliconen afdichtprofielen, zodat kostenbesparing van 60 procent mogelijk is en zal binnenkort de toonaangevende norm in de spoorwegsector zijn.

Na de introductie van de DIN EN 45545 begon op verschillende plaatsen het onderzoek om uit te vinden hoe de bestaande siliconen profielen kunnen worden uitgewisseld door rendabelere EPDM profielen met een vergelijkbaar veiligheidsniveau. EMKA heeft hieraan bijgedragen door gebruik te maken van zijn lange ervaring en deskundigheid op het gebied van afdichtprofielen voor zwaar gebruik met geteste en goedgekeurde brandveiligheid. De internationale beursbezoekers kunnen de overtuigende resultaten zien op de beursstand in Berlijn.

De afdichtingen voor interieur en exterieur toepassingen zijn geïntegreerd in een innovatief programma sluitsystemen voor de spoorwegsector. Sloten en scharnieren zijn gemaakt van roestvrij staal, zodat deze ook een hogere brandveiligheid garanderen. Omdat EMKA alle onderdelen zelf produceert zijn deze optimaal op elkaar afgestemd in een functioneel geheel. Een nieuw systeem met multi-point vergrendelingen en draai- spanfunctie vereenvoudigt ook de toepassing van de sloten. De gebruiker kan meerdere sloten centraal bedienen. Dit bespaart vooral tijdens onderhoudswerkzaamheden tijd, en tegelijkertijd verhoogt dit de veiligheid, omdat niet iedere slot afzonderlijk voor de status gecontroleerd hoeft te worden.

Sloten
Sluitsystemen
Scharnieren
Afdichtingen