Skip to main content
Header Main Image

EMKA Electronics op Security 2014 - data beveiliging door gebruik van elektromechanische sloten

EMKA Electronics toont met twee nieuwe producten hoe serverkasten in datacentra beveiligd kunnen worden tegen onbevoegde fysieke toegang. Het centrale element is de innovatieve EMKA Touch-technologie met biometrische gebruiker herkenning, ontwikkeld in samenwerking met onze Amerikaanse technologie partner DB Access Security. Toegangscontrole door vingerafdruk behaalt het momenteel hoogst beschikbare beveiligingsniveau. In hal 12, stand 112 presenteren wij ook de nieuwe zwenkgreep Agent E RFID.

Biometrische vingerafdruk herkenning – deze veiligheidstechnologie combineert EMKA Electronics met zijn bewezen afsluittechniek. Dit is mede mogelijk gemaakt door de nauwe samenwerking met DB Access Security, een in de VS gevestigde partner die onder andere zijn know-how van fysieke bescherming van datacentra van creditcard bedrijven heeft ingebracht. Toegang met de EMKA Touch tot een afgesloten kast gebeurt binnen een seconde door het scannen van de unieke vingerafdruk van een geautoriseerde gebruiker.

Een andere innovatie op de beurs is de Agent E RFID zwenkgreep van EMKA Electronics, hiermee wordt een betaalbare variant aan het bestaande aanbod toegevoegd. Achtergrond van deze productontwikkeling was het grote vertrouwen van bestaande gebruikers van RFID technologie. In tegenstelling tot bestaande producten op de markt is de EMKA oplossing ook als stand-alone versie beschikbaar. Deze is kabelloos en vereenvoudigt de installatie dus aanzienlijk. EMKA Touch en Agent E RFID kunnen door beursbezoekers op onze stand getest worden.

Sloten
Sluitsystemen
Scharnieren
Afdichtingen