Nieuwe producten

Nieuwe producten

We look forward
to your visit!
Hall 13, booth F61.
30 Aug. - 7 Sep. 2014

Geschiedenis

Traditie in overeenstemming met een dynamische bedrijfsontwikkeling

Sinds haar oprichting in 1932 te Velbert heeft EMKA zich van een kleine onderneming ontwikkeld naar een middelgrote onderneming met een wereldwijd productie- en distributie netwerk. 

Het voortdurende dynamische groeiproces begon in 1973. Het doel op lange termijn is het handhaven van EMKA's positie als grootste onafhankelijke producent van complete oplossingen.

Sinds 1986 produceert EMKA - na een tijdelijke verhuizing naar Wuppertal - weer in Velbert. Daar worden sindsdien continu nieuwe productietechnieken ingevoerd. Bedrijfsovernames, zoals de overname van de Franse onderneming Fort Securité (2000) en ROLEZ (2001), onderstrepen onze behoefte naar een grote productdiversiteit met een hoog aandeel eigen productie. In 2005 kon de jarenlange joint venture in Bosnië en Herzegovina in de groep geïntegreerd worden.

In 2006 werd met ILS Speth GmbH weer een onderneming in de EMKA groep  opgenomen. ILS Speth ontstond door een fusie van de firma's:

  • Lenzner Drehtechnik,
  • IMK Druckguss
  • Speth Antriebstechnik und
  • Fedder & Löhr

Hier produceert men met de technieken, verspaning, zink drukgieten, aluminium drukgieten en aluminium smeden. Bij de nieuwe productiefaciliteit te Wuppertal is hiervoor sinds begin 2008 meer dan 30.000 m² productieoppervlakte beschikbaar.

Ook het in 2003 opgerichte EMKA Electronic AG werd in 2008 geheel in de EMKA groep opgenomen en maakt heden deel uit van het technologiecentrum te Wuppertal. Hier bevinden zich hard- en software ontwikkeling en de know how van speciale systeemoplossingen voor datacentra, telecomaanbieders of banken.

In 2008 versterkte EMKA haar leidende positie door de overname van POS, waardoor meer mogelijkheden ontstonden in zowel de HVAC als de Automotive sector.

In 2009 volgde DGHT om de Automotive sector te versterken.

Om de leverbetrouwbaarheid van het programma dichtingen te kunnen garanderen werd Happich Profiles in Engeland aan de EMKA groep toegevoegd.

In 2010 volgde de overname van het Spaanse Sealing System La Rioja. Hierdoor is de EMKA groep nu in staat zelf rubberprofielen te extruderen. De drie belangrijkste constructiegroepen in de kasten en omkastingenbouw namelijk sloten, scharnieren en dichtingen worden nu onder absolute eigen regie geproduceerd.

CAD Login

Wij bellen u terug

Wij bellen u terug

NEW Subsidiary

NEW Subsidiary